HMC

Business controller - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 24-12-2019 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Marktconform salaris
Business Controller

Aantal uur: 36 uur
Gewenst opleidingsniveau: WO
Expertise: Management, staf en ondersteuning

Ben jij een ambitieuze, betrokken en ervaren sparingpartner voor onze afdeling? Ben jij iemand die graag financieel en analytisch advies geeft om de zorg te verbeteren? En ben jij iemand die gericht is op het continu verbeteren en innoveren van de financiële afdeling? Dan nodigen wij jou uit om te reageren op deze vacature!

Wat ga je doen?
HMC is een topklinisch ziekenhuis dat georganiseerd is vanuit het perspectief van de patiënt. Door de diverse veranderingen in de ziekenhuiswereld krijg je met veel ontwikkelingen te maken: nieuwe locatie- en organisatiestrategie, toenemende patiënten participatie, wijzigende financieringsstructuur en veranderende regelgeving op registratiegebied. Voor het besturen en gezond houden van de organisatie is de afdeling Planning & Control, onderdeel van het cluster Financiën onmisbaar.
Het team bestaat uit 10 controllers. Het is een jong team dat open staat voor verandering en zich kenmerkt door professionele en maatschappelijke gedrevenheid in combinatie met ambitie.
Het team adviseert het management van de afdelingen en de Raad van Bestuur over allerlei bedrijfseconomische zaken, gevraagd en ongevraagd. Hierin worden ze ondersteund door een Business Intelligence team bestaande uit 4 medewerkers.

Als business controller analyseer, rapporteer en adviseer je de raad van bestuur, het management en de medisch specialisten samen met de senior business controller van de afdeling. Je bent werkzaam op de locatie HMC Westeinde en maakt deel uit van een team van 10 controllers. Je bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Planning & Control cyclus. Je levert een belangrijke bijdrage aan het opstellen van de begroting, de financiële en operationele maand-, kwartaal- en jaarrapportages en fungeert als sparringpartner.

Rapportages omvatten alle stuurinformatie en prestatie indicatoren, zowel op het financiële vlak als personeel, kwaliteit en veiligheid en interne processen. Als business controller ben je van meerwaarde als het gaat om het belichten van de financiële kant van verschillende business cases. Op basis van analyses doe je verbetervoorstellen over de operationele bedrijfsprocessen. Je bent met recht een sparringpartner voor je afdeling(en). Op piekmomenten in het jaar zorg je als team dat het werk tijdig af is. Belangrijk, want zo blijft HMC de gezonde organisatie die het nu is. Als onderdeel van deze functie ben je tevens in staat om verbeter voorstellen uit te werken, draagvlak voor besluitvorming te creëren en deze te implementeren, zodat we als afdeling kunnen gaan versnellen op een aantal verbeterinitiatieven. Hiermee willen we de kwaliteit van onze afdeling naar een hoger niveau brengen.

HMC is hét ziekenhuis in de Haagse regio waar samen de beste zorg geleverd wordt. Een ziekenhuis waar oog is voor patiënt en medewerker. We kunnen de beste zorg bieden wanneer onze mensen het beste uit zichzelf en hun loopbaan kunnen halen. Alvast weten wie jouw nieuwe collega's worden en wat zij doen?
Lees de ervaringen van jouw toekomstige collega's

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding op financieel gebied, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde
 • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring als Business Controller
 • Je hebt ervaring in de ziekenhuis- en/of zorgsector (pré)
 • Je bent analytisch sterk en je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden
 • Je bent ambitieus, pro-actief en kritisch
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken
 • Je bent klantgericht en stressbestendig

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en onder andere afhankelijk van kennis en ervaring
 • Je komt te werken in het eerste ziekenhuis in de Haagse regio met de certificering Top Employer
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Interessante extra's, zoals: korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop en studiekostenvergoeding. Korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie, voor kinderopvang in de buurt
 • We zijn als werkgever mantelzorgvriendelijk en bieden goede voorwaarden hiervoor. Daarnaast bieden we vele initiatieven vanuit de afdeling P&O om jou gezond en vitaal te houden. Bekijk hier de folder.
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

Maar wij bieden nóg meer, denk ook aan...

 • Goede bereikbaarheid met OV
  Met het openbaar vervoer naar je nieuwe baan? Alle locaties van HMC zijn goed te bereiken met bus- en tramhaltes voor de deur en een treinstation in de buurt. Plan hier alvast jouw route:
  HMC Antoniushove
  HMC Bronovo
  HMC Westeinde
 • Dichtbij het strand
  Als je bij HMC werkt dan werk je in de buurt van het strand. Hoe fijn is het dat je na of voor een drukke dag lekker even kunt uitwaaien op Scheveningen of Kijkduin? Of beter nog, nog even kunt genieten van de laatste of eerste uurtjes zon!
 • Snel in het centrum
  De locaties van HMC bevinden zich (vrijwel) direct in het bruisende centrum van Den Haag en Leidschendam. De Grote Markt is vanaf locatie Westeinde 5 minuten lopen en voor locaties Antoniushove en Bronovo op fietsafstand. Altijd leuk om met collega's nog even te shoppen of borrelen na werktijd. Avondje stappen misschien?
 • Jong HMC
  Deze club enthousiastelingen bedenkt creatieve initiatieven voor jonge professionals tussen de 20 en 40 jaar. Denk aan meeloopdagen, barbecues, borrels, uitjes, themamiddagen etc! Misschien wil je wel in de organisatie?
 • 3 locaties, veel variatie
  Onze 3 ziekenhuislocaties met elk hun eigen specialismen en speerpunten maakt het werken bij HMC zeer gevarieerd. Samen met onze multiculturele patiëntenpopulatie is geen werkdag hetzelfde en blijft jouw werk uitdagend.
 • Oog voor jouw ontwikkeling
  Met ons opleidingscentrum 'Het Landsteiner instituut' bieden wij een breed aanbod aan opleidingen aan. En we bieden jou de ruimte om cursussen, seminars, symposia en webinars te volgen.

Interesse in deze vacature?
Solliciteer of neem contact met ons op!
We zien je sollicitatie graag via de 'Solliciteer' button tegemoet.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Saskia Maassen (afdelingsmanager Financien), via telefoonnummer: 088-979 2898.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Medisch / Zorg / Welzijn
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Saskia Maassen
Telefoon 088-979 2898.

Vestigingsplaats

Solliciteer