HMC

Woordvoerder - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 10-09-2019 Functiecategorie Radio & Televisie
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal € 5257,-
Woordvoerder

Aantal uur
: 32 uur
Gewenst opleidingsniveau: HBO
Expertise: Management, staf en ondersteuning

Weet jij wat er speelt er op het gebied van zorg binnen de politiek, in de maatschappij en in de media? Kun jij verwoorden welke positie Haaglanden Medisch Centrum (HMC) in de zorg inneemt? Help je tussendoor even die journalist die je belt met vragen? Dan is deze functie echt iets voor jou! We zijn op zoek naar een creatieve woordvoerder met een neus voor nieuws!

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een enthousiast team bij de afdeling Communicatie, onderdeel van het stafcluster Kwaliteit van HMC. Jouw nieuwe team bestaat uit 12 collega’s, die samen met jou verantwoordelijk zijn voor alle in- en externe communicatie van het ziekenhuis. Je legt verantwoording af aan de manager communicatie.

De medewerkers van de afdeling Communicatie werken op projectbasis samen met andere specialisten binnen en buiten de afdeling. Bij een vraagstuk kijken we wie over de juiste expertise beschikt en die collega neemt dan het voortouw. Afhankelijk van de zwaarte van het vraagstuk, bepaal je of je een communicatieteam om je heen formeert. Op die manier zorgen we ervoor dat we onze communicatievraagstukken integraal benaderen. Je bent verantwoordelijk voor de contacten met de media en treedt op als woordvoerder namens het ziekenhuis, ook in crisissituaties. Gevraagd en ongevraagd adviseer jij het management over de media- en communicatiestrategie. Je begeleidt collega's bij mediaoptredens en bereidt deze optredens voor. Je signaleert kansen en bent proactief in het vertalen ervan naar verhalen over HMC. Je kunt risico's goed inschatten. Een nauwe samenwerking met jouw collega's van het contentteam vind jij belangrijk. Samen met hen zoek en maak je verhalen voor internet, intranet en social media. Schakelen tussen veel verschillende onderwerpen en het snel leggen van verbanden kun je uitstekend. Nieuws kun je makkelijk vertalen naar de juiste doelgroepen en kanalen. Met je creativiteit denk je graag mee om de communicatie van HMC nog beter te maken. Je weet mensen mee te krijgen in jouw manier van denken en doen en bent oplossingsgericht. Je kunt collega's enthousiasmeren om op zoek te gaan naar nieuwsmogelijkheden. Samen maak je daarvan mooie verhalen voor de inwoners van de regio Den Haag.

HMC is hét ziekenhuis in de Haagse regio waar samen de beste zorg geleverd wordt. Een ziekenhuis waar oog is voor patiënt en medewerker. We kunnen de beste zorg bieden wanneer onze mensen het beste uit zichzelf en hun loopbaan kunnen halen. Alvast weten wie jouw nieuwe collega's worden en wat zij doen?

Lees de ervaringen van jouw toekomstige collega's
Naar de verhalen

Wat vragen wij van jou?
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding op het gebied van communicatie of journalistiek.
 • Je hebt minimaal 6 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bredere communicatie-ervaring en senioriteit is een vereiste
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een zorgomgeving en hebt geen 9 tot 5-mentaliteit – de zorg en de media gaan immers 24 uur per dag door
 • Je draait samen met je collega-adviseurs piketdiensten. Dat betekent dat je één keer in de 5 à 6 weken gedurende een week 24/7 bereikbaar bent voor vragen van media. In geval van een crisis ben je het eerste aanspreekpunt voor de media.
 • Je volgt de trends op communicatiegebied nauwgezet en hebt ervaring met het ontwikkelen van innovatieve (online) communicatiemiddelen. Je pakt dingen graag anders aan dan gebruikelijk.

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt een jaarcontract op basis van 32 uur per week, met de intentie dit om te zetten naar onbepaalde tijd.
 • Je verdient een salaris van maximaal € 5257,- bruto per maand (FWG 65), op basis van 36 uur.
 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je kunt gebruikmaken van interessante extra's, zoals studiekostenvergoeding en korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop. Ook krijg je korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie en voor kinderopvang in de buurt.
 • We zijn als werkgever mantelzorgvriendelijk en bieden goede voorwaarden hiervoor. Daarnaast bieden we vele initiatieven vanuit de afdeling P&O om jou gezond en vitaal te houden.
 • De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Maar wij bieden nóg meer, denk ook aan...


Goede bereikbaarheid met OV

Met het openbaar vervoer naar je nieuwe baan? Alle locaties van HMC zijn goed te bereiken met bus- en tramhaltes voor de deur en een treinstation in de buurt. Plan hier alvast jouw route:

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde

Dichtbij het strand

Als je bij HMC werkt dan werk je in de buurt van het strand. Hoe fijn is het dat je na of voor een drukke dag lekker even kunt uitwaaien op Scheveningen of Kijkduin? Of beter nog, nog even kunt genieten van de laatste of eerste uurtjes zon!

Snel in het centrum

De locaties van HMC bevinden zich (vrijwel) direct in het bruisende centrum van Den Haag en Leidschendam. De Grote Markt is vanaf locatie Westeinde 5 minuten lopen en voor locaties Antoniushove en Bronovo op fietsafstand. Altijd leuk om met collega's nog even te shoppen of borrelen na werktijd. Avondje stappen misschien?

Jong HMC


Deze club enthousiastelingen bedenkt creatieve initiatieven voor jonge professionals tussen de 20 en 40 jaar. Denk aan meeloopdagen, barbecues, borrels, uitjes, themamiddagen etc! Misschien wil je wel in de organisatie?

3 locaties, veel variatie

Onze 3 ziekenhuislocaties met elk hun eigen specialismen en speerpunten maakt het werken bij HMC zeer gevarieerd. Samen met onze multiculturele patiëntenpopulatie is geen werkdag hetzelfde en blijft jouw werk uitdagend.

Oog voor jouw ontwikkeling

Met ons opleidingscentrum 'Het Landsteiner instituut' bieden wij een breed aanbod aan opleidingen aan. En we bieden jou de ruimte om cursussen, seminars, symposia en webinars te volgen.

Interesse in deze vacature?

Solliciteer of neem contact met ons op!
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 13 september 2019 tegemoet via de 'Solliciteer' button.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Wendy Eelsing, Manager Communicatie a.i., telefoonnummer 06 81 22 66 68, e-mail w.eelsing@haaglandenmc.nl.

Wie zijn wij?

Bij HMC staat de patiënt centraal en zijn we trots op wat we doen. We werken met toegankelijke en betrouwbare collega’s en leveren topklinische kwalitatief hoogstaande zorg, dicht bij huis. Samen met de verwijzers, verpleging, verzorging en thuiszorg zorgen wij voor de patiënt zoals hij dat wil. HMC = Antoniushove + Bronovo + Westeinde: drie locaties met elk hun eigen accent.

Binnen ons topklinische ziekenhuis zijn de acute en oncologische zorg belangrijke speerpunten. Ook onderscheiden wij ons op het gebied van kwaliteit van patiëntenzorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Wij kijken vooruit en gaan de komende jaren onze zorg en organisatie veranderen om die goede zorg ook in de toekomst te kunnen blijven leveren.

Meer informatie over HMC vind je op www.haaglandenmc.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Radio & Televisie
Branch(es) Medisch / Zorg / Welzijn
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Wendy Eelsing
Telefoon 06 81 22 66 68

Vestigingsplaats

Solliciteer